Underbara Maj månad. Välkommen in och läs Dina budskap!

0

Kära läsare, välkomna in och läs. Jag hoppas att den nya veckan har börjat bra för er.

Igår fyllde jag år och jag hade kaffekalas med hembakt för min familj och vänner. Det var så roligt att ha födelsedagskalas igen. Det var 13 år sedan sist och jag hade verkligen saknat det. Mina föräldrar hade alltid kalas, oavsett om det var jämt eller ojämt de fyllde. Mamma fixade sitt sista kalas hemma hos sig när hon fyllde 88 år. Samma år fast på hösten, flyttade hon till demensboende och vi hade kalas där istället. Jag har fört traditionen med kalas vidare till mina barn. Härligt tycker jag!

Här har jag laddat upp innan alla kom!

Jag har hört många människor som säger så här när det är dags för födelsedag ” Det är inget att fira”, “Jag har slutat att fylla år” ” Jag vill ej fira” osv. Varför då undrar jag? Jag accepterar ju naturligtvis hur människor upplever det, dock känner jag att det är vackert att fira sin födelse här på jorden. Vi vandrar tillsammans och det är en fantastisk känsla för mig att få samla mina nära och kära för att just fira. Mina barn gör likadant. Det har blivit en självklarhet även för dem. Min nuvarande man har ej med sig den traditionen och tycker att vi träffas jämt, för det är alltid någon som fyller år! Ja, det är ofta, vi är en stor familj och jag bara älskar det! Vi sjunger och hurrar för den som fyller och visar och ger massor av kärlek och kärlek kan vi aldrig få för mycket av. Eller hur?

Hur gör ni? Firar ni?

Nu mina kära fina läsare kommer era budskap. Ta emot och öppna upp hjärtat.

Har du en inre konflikt som pågår just nu? Är du medveten om att den pågår? Det är inte alltid så att vi är just medvetna om den. Dock kan du känna dig trött och håglös och ej förstå varför. Det är många energier i omlopp just nu och helgens fullmåne gjorde att kraftfull energi fyllde oss. Det går snabbt och vi hinner ej med alla gånger. Är det så att du går emot dig själv i något avseende? Om du rannsakar dig själv och tittar tillbaka på hur dina dagar fylls – kan du se ett mönster som du egentligen ej tycker om? Gör du saker som du har “ärvt” av någon/några? Bryt om det är saker/tankar som ej gynnar dig. Vi har en förmåga att ärva andras värderingar och tankar och göra de till våra egna. Be dina Skyddsänglar om hjälp här att rensa bland gamla valda värderingar och beteende som ej är dina. Viktigt att förstå detta!

Innan vi går ner till jorden, bestämmer vi på själsnivå hur nästa liv ska se ut. Vilket kön vi ska ha, vad vi behöver lära oss i nästkommande liv, vilket land vi ska bo i m m. Vi väljer faktiskt våra föräldrar. De som är dina föräldrar i detta liv, har kanske varit dina barn i tidigare liv eller någon annan släkting. Vi väljer varandra för att vi tror på att våra relationer ska hjälpa oss att växa och förstå mer av oss själva.

Acceptans och tacksamhet är stora helare i problematiska familjerelationer. Acceptans innebär att du slutar att värdera det som tidigare skett och tacksamheten kommer när du kan se mer än det som till synes har påverkat dig mest.

All förändring börjar med en dröm. Hur vill du egentligen leva ditt liv? Är du nöjd precis som du lever just nu? Är du lycklig? Smaka på ordet – Lycklig. Vad betyder det för dig? VAD är lycklig?

Det är olika för varje individ. Det du bör göra är att gå in i dig själv för att känna in. Vad gör dig lycklig? När var du lycklig senast? Vad gjorde du då? Vill du känna det igen? Det kanske behövs en förändring som tar dig till den känsla du hade när du var lycklig? Vet du ej? Jo du vet innerst inne. Din själ vet och ditt hjärta. Vänta ej in att någon annan ska göra dig lycklig. Det är bara du som ansvarar för dig själv, ditt liv och din lycka.

Be om hjälp att finna känslan igen!

Njut av dig själv, av dagen, av våren, av din kropp, av din familj, av dina vänner, av att vi lever ett land i fred, att du kan läsa detta, att du finns till!

All kärlek till dig, varma kramar// Birgitta

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke