Vad betyder julen för dig? Änglarna kommer med Budskap!

0

Kära läsare, idag tänkte jag skriva lite om julen, vad den betyder för mig. Julen har ju en förmåga att skapa många tankar och känslor. Jag tänker på när jag och mina två äldre syskon växte upp och hur olika vi känner för just julen. Vi fick ju samma grund angående den högtiden och vi förvaltar den helt olika. Spännande tycker jag!

Våra föräldrar hade, som jag minns det, alltid julafton hemma hos oss. Mamma fixade med all mat och det fanns allt på julbordet. Mor och far föräldrarna kom och vi åt länge. Tyvärr var det även mycket sprit med så pappa blev alltid väldigt onykter och aggressiv senare på kvällen. Det var få julaftons kvällar som vi kunde lägga oss i våra egna sängar. Det var ofta, mycket ofta som han slängde ut allihopa. Vi var ett jävla pack och vi skulle bara ut på gatan. Vi fick sova hos mormor och morfar eller hos mammas väninna.

Trots jobbiga jular, älskar jag verkligen julen. Min äldsta syster Carina gjorde också det. Däremot vår mellan syster Yvonne, hatar den!

Carina, när hon levde, tyckte mycket om att samla familjen, pyssla och laga mycket mat. Yvonne vill in i det längsta slippa julen helt. Hon får ångest över den. Hon förtränger den så länge som möjligt. Jag älskar den som sagt och börjar planeringen tidigt. Redan i oktober börjar jag. Att pyssla hemma med blommor och dekorationer är underbart, likaså att samla hela familjen på Adventsfika med hembakat, jag bakar mycket och lagar härlig mat. Jag vill att varje jul ska verkligen få ta plats i mitt liv OCH jag gör allt för att den ska bli så harmonisk som möjligt. Motsvarigheten till hur jag upplevde mina barndoms jular. Många gånger lyckas jag och ibland går det åt pip svängen.

Min äldsta dotter är mer lik mig i förhållandet jul, däremot min yngsta dotter är mer lik min syster Yvonne. Jularna kan vara komplicerade i o m skilsmässor, sjukdomar, fattigdom och många att ta hänsyn till. Vad är då budskapet/tanken med julen? Varför firar vi jul egentligen? Varför firar just du jul? Eller gör du ej det?
Oavsett hur vi firar eller ej, smaka på ordet Jul. Det som kommer upp hos dig är betydelsefullt för just dig. Ta ej ansvar för någon annans känslor, tankar, värderingar, måsten osv.
När jag smakar på ordet Jul, så kommer ordet Gemenskap upp. Det är starkt hos mig, att samla mina nära och kära. Det är viktigast för mig!

Nu kära du, kommer Änglarnas budskap. Ta in och känn efter om det känns rätt för just dig. Varsågod!

Det finns något som du grubblar mycket över, som du har dåligt självförtroende för. Din självkänsla har fått sig en rejäl smäll. Änglarna vill att du vänder detta tankesätt. Visualisera dig till framgång istället. Se dig själv lyckas i den här situationen och tro på att det ska gå bra. Änglarna vill stärka ditt självförtroende och befria dig från den oro du känner.
När du förväntar dig det bästa lockar du också fram det bästa hos dig själv och andra.

Änglarna kan hjälpa dig att hålla fast vid en hög och klar vision om framgång. Bara be dem om den hjälpen så är det ordnat.

Ta gärna hjälp av ett tänt ljus, sätt dig ned så att du kan fästa blicken på ljuslågan. Andas djupt och långsamt. Föreställ dig sedan framgång i det som oroar dig. Fokusera på lågan och andas in och andas därefter ut din oro till Änglarna. Be dem högt eller i huvudet att ta emot din oro. Gör detta flera gånger tills du känner att du är tömd, lugn och känner en fridfullhet sprida sig i kroppen.

Änglarna älskar dig djupt precis som du är just nu i detta nu!

Med en önskan om en kärleksfull Advent till dig// Birgitta

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan