Tacksamhet

0

Årets påsk är precis avslutad och jag känner både en lättnad, en undran och samtidigt en djup tacksamhet. Jag har alltid älskat påsken. En härlig helg tycker jag. Våren har kommit, även om det snöar, allt ligger framför oss. Härlig känsla !
Denna påsk blev lite annorlunda. Vi skulle vara hemma i Malmö och träffa vänner ett par av dagarna. Vi hade även räknat med att träna, golfa, cykla och mysa.
Den första vän träffen som var på skärtorsdagen blev ej av. Det var snöstorm! Vi skulle åka buss, de blev inställda pga dålig sikt m m. För ca 1 månad sedan var vi med om snöstorm på Österlen. Snörök som gjorde att vi ej såg något alls. Jag fick gå framför bilen och min man kröpkörde bakom mig…

Så när bussarna blev inställda, kände jag en djup tacksamhet att vi blev hemma. Vi tittade på ett par härliga och roliga filmer, åt god mat, tände massor av ljus och njöööt !!

Långfredagen kom med sooool, underbart! Vi hade bestämt att åka på konstrundan till nordvästra Skåne. Vi såg helt fantastiska konstverk och fikade på härliga ställen. Dagen bjöd på fantastiska möten och djupa intryck. När vi kom till en av utställarna och jag fick se hens tavlor, kände jag tårarna komma. Jag blev helt hänförd! Vilken magi, vilka färger. Jag ville ha allihopa !!

Jag har nog aldrig känt så för just tavlor. Musik däremot kan jag börja gråta och få rysningar av !

Påskafton kom och jag kände mig hängig och så trött. Orkade ingenting, vad hände? Dagen efter skulle vi dels på fika och dels på middag på kvällen. Allt blev inställt, jag kräktes….senare på dagen började jag nysa och blev så förkyld. En utrensning på hög nivå och jag välkomnade den.

På annandagen var allt borta igen, jaha ja ! Solen sken och vi var ute nästan hela dagen. Det blev en Power walk på morgonen, sen cyklade vi en stund och därefter blev det golfbanan för att slå några hinkar med bollar. Känna på hur det skulle kännas i kroppen efter ett långt vinteruppehåll.
Sista dagen på påsken bjöd precis på det som jag hade trott att HELA påsken skulle bjuda på! Tänk vad jag var i framtiden. När jag blev risig, så tillät jag mig själv att bara vara. Även vädrets makter visade mig att ej staka ut för mycket. Leva här och nu !

Idag första vardagen, kom snön igen. Jag hade bestämt mig för att gå till simhallen på morgonen, vilket jag också gjorde. Snön vräkte ned, i badhuset var det varmt och skönt. Jag simmade 1 km och det blev en medial upplevelse. Jag var ett med vattnet och jag kände min kropp som flöt lätt fram. Så njutningsfullt !
Kom hem full av kraft och energi och mötte denna tisdag med värme.

Med en önskan om att ni får en underbar start på veckan, kram från mig.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke