Birgittas livsgranskning

0

Hej fina läsare, kom in och läs varför du ska tejpa munnen. Jag kan garantera att det hjälper mot mycket. Både min man och jag tejpar våra munnar, kanske ej det sexigaste, dock fnittrar vi istället…..

Hur kan en tejpad mun på natten förbättra ditt sexliv?

Att tejpa munnen på natten låter inte som världens erotikfaktor, men när du väl upplever fördelarna är det stor chans att din partner också blir ivrig att tejpa sin mun! Och om du fortfarande inte är övertygad, kan du förstås alltid kramas först och sedan tejpa munnen innan du somnar.

 

Nedan är bara några exempel på hur tejpad mun på natten kan boosta ditt sexliv och förbättra din hälsa och ditt välmående

Hur vi andas har en mycket stor påverkan på vår förmåga att upprätthålla ett balanserat nervsystem. Munandning ökar den sympatiska aktiviteten (kamp/flykt), medan näsandning och en längre utandning ökar den parasympatiska aktiviteten (bromspedalen) vilket leder till återhämtning och sänkt stress. Inom tantrasex och andra tekniker för att öka sin sexuella förmåga och njutning, läggs stor vikt vid att andas på ett avslappnat och rytmiskt sätt.

Kvinnlig sexlust, hormoner, menstruationscykeln och andning.

Kvinnans sexlust kan variera i takt med menstruationscykeln. En orsak är att hormonet progesteron påverkar andningen. Dag 15–28 i menstruationscykeln är progesteronnivån högre. Hög progesteronnivå ökar andningen och därmed utflödet av koldioxid. Cirka en vecka efter ägglossning, runt dag 22, och några dagar framåt är koldioxidnivåerna som lägst. Sänkningen kan bidra till minskad sexlust, då lägre koldioxidhalt är associerat med sämre syresättning av kroppen. Om dessutom koldioxidhalten, på grund av en stressad andning, är lägre än normalt redan vid ägglossning ger ökade progesteronnivåer ännu lägre koldioxidnivåer. Påverkan på sexlusten kan då bli ännu större.

Näsandning ger alltså en ökad sexlust tack vare:
•Minskad inre stress
•Bättre hormonbalans
•Minskade stresshormoner
•Nervsystem i balans
•Förbättrad blodcirkulation till penis (ökad erektionsförmåga) och klitoris (ökad sexlust)

Vågar ni pröva??? Jag använder ofta kirurgtejp, funkar mycket bra. Första gången som jag läste om detta, hade jag bara maskeringstejp hemma. Det funkade det med!

Att bli medveten om sin andning är livsviktigt. Jag har märkt att jag orkar mer vid träning när jag medvetet andas bara genom näsan. Det blir även en medveten träning, jag fokuserar på andningen och vilken muskelgrupp som jag tränar för tillfället. Det är många som andas ytligt, andningen ska ned djupt i magen, visualisera att även ländryggen expanderar. Det är många klienter till mig som andas ytligt och lungorna får ej jobba som de ska, vilket resulterar att de kan bli sjuka.

Vill du veta mer? Fråga gärna, jag arbetar som bland annat andningscoach.

Varm kram till dig.// Birgitta

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke